• Docente

 • Marianne Stroucken

  Yoga stijl: Integrale Yoga

  Als een ervaren sportlerares en schooldirecteur , weet Marianne Stroucken als geen ander , hoe belangrijk het is aandacht te hebben voor en te werken aan een goede gezondheid.

  Vanuit de behoefte om zich te leren ontspannen, ging zij op zoek naar manieren om "het drukke hoofd" tot rust te brengen.

  Vanaf het midden van de jaren negentig volgde zij vele cusussen, trainingen en workshops Mindfullness, Transactionele Analyse, Neuroliguïstisch Programmeren en diverse opleidingen Yoga.
  In 2012 rondde zij haar studie "Integrale Yoga" aan het instituut voor Integrale Yoga Nederland af met als specialisatie: "Hatha Yoga".

  Naast de lessen die zij geeft in haar eigen studio, heeft ze in de loop van de jaren diverse programma's ontwikkeld:

  • Anti-aging yoga
   De positieve invloed van yoga op de vervelende gevolgen van een verstoorde hormoonbalans, bv tijdens de overgang. ( slapeloosheid, temperatuur-schommelingen, concentratieproblemen, stemmingswisselingen, etc.)
  • Seniorenyoga
   Ontspannings-, concentratie-, en yogaoefeningen voor mensen vanaf 75 jaar.
  • Anti-stress yoga
   Rust, kracht, energie en vooral plezier bij de dagelijkse dingen die je ("moet") doen.
   Het helpen "herstellen" na een burn-out.

  Na een prachtige levensperiode in het onderwijs (eerst als leerkracht, de laatste 15 jaar als directeur) , heeft Marianne zich de laatste jaren volledig gericht op Yogastudio Sun, waarvan zij ook eigenaar is.

  Als docente wil Marianne graag de oude yogatechnieken, gecombineerd met haar eigen ervaringen, aan anderen doorgeven.
  Ze geeft handreikingen om het leven met aandacht te leven, hier...op dit moment....inpasbaar in onze (westerse) manier van leven.

 • I choose to be happy, because it’s good for my health.

  Voltaire